Zangcoaching

Je stem als instrument…!

Je stem is een prachtig instrument. Je kunt je stem gebruiken om emoties op te roepen, om uitdrukking te geven aan gevoelens en om illusies te creëren.

Wat is de juiste stemtechniek?

Zingen moet goed aanvoelen en ontspannen gaan, maar wel met een juiste inspanning!
Zingen is topsport!!

CVT: Complete Vocal Technique

Op mijn 18e jaar ben ik begonnen met het nemen van zanglessen.  Ik zong in een bandje en ik wilde mijzelf als zangeres ontwikkelen. Over ademsteun, ademstroom had ik vaag iets gehoord.

Ik volgde bij de muziekschool klassieke zanglessen terwijl ik vol overgave “The Power of love” van Celine Dion wilde zingen. In de lessen zong ik de klassieke versie en thuis op mijn eigen manier.
Mijn klassieke zangdocente kon mij helaas niet verder helpen met de “sound” die ik wilde. Maar de klassieke zanglessen waren wel een basis waar ik verder op kon bouwen.

Na verschillende zangcoaches, technieken, logopedie lessen, klassiek, pop-, jazz-, dance- en musicalbenaderingen had ik nog niet altijd het juiste antwoord op al mijn vragen.
Totdat ik in 2005 in aanraking kwam met CVT. Complete Vocal Technique. De puzzelstukjes vielen op zijn plaats! Sinds 2005 ben ik mijzelf verder gaan ontwikkelen op het gebied van zangcoaching. Ik merkte dat ik coachen heel erg leuk vond. Zangcoaching geven geeft mij energie.  

Om lekker zonder klachten te kunnen zingen moet je oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Een mooie, zuivere, krachtige klank komt niet aanwaaien, maar kost tijd. Weten wat je doet en beseffen hoe je een klank maakt. Luisteren naar je sound. Ieder woord en elke zin is belangrijk.

Ben je tussen de 8 en 88 jaar, ben je net begonnen met zingen of zing je al jaren en wil je meer uit jouw stem halen? Meld je dan nu aan voor een zangles. Je kan kiezen voor een half uur of een uur zangles. Meer informatie over de tarieven? Stuur mij een bericht via het contact formulier op deze site. Klik voor meer inhoudelijke informatie over de lessen op mijn Zanglespagina.

contact: info@marjonvaniwaarden.com

Pin It on Pinterest

Share This